January 20, 2013

JUVANA KE LAYAR PERAK 24 JAN 13Lupakan isu keterlanjuran Shaarnaz yang didakwa pernah mencengkam leher seorang kru produksi drama. Lupakan juga sifat mengongkong dan cemburu Shaarnaz apabila ia melibatkan kekasihnya, Shila Amzah. Kerana, aku ingin membawakan fokus kamu terhadap lakonan kejam serta bengis dalam filem terbaru terbitan Filmscape, Juvana.
Daripada tv ke layar perak, Juvana masih mengekalkan watak-watak seperti Botak, Apek, Ayam, Kicap, Komeng, Panjang dan Daim yang berjaya menobatkan jenama ini sehingga merangkul Anugerah Drama Rantaian TV Terbaik di Anugerah Skrin 2011. Bagi versi filem pula, aku lihat pengarah Faizal Ishak cuba mewujudkan impak yang lebih mendalam dengan pengenalan watak-watak baru, dan fokus aku di sini ialah, Lan Todak lakonan Sharnaaz.

Berbanding di tv, Daim lakonan Zahiril Adzim boleh dikategorikan sebagai bukan watak utama kerana plot kisahnya lebih tertumpu kepada permainan emosi cinta bersama Sara, lakonan Sheira Ayob. Sebaliknya, penekanan plot utama diberikan kepada Botak, Apek, Ayam, Kicap, Komeng dan Panjang apabila mereka dihantar ke sekolah juvana baru, Sekolah Indera Bakti, bagi meneruskan tempoh hukuman selepas Wira Bakti ditutup.

VIDEO KLIP FILEM JUVANA


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Top 5 Pemberi Komen

Terima Kasih Melawat!!

Ping Site d Sini

[ Click Pada Saya ]

Copyright © Blog Dunia HIBURAN SPECIAL Design by BTDesigner | Blogger Theme by BTDesigner | Powered by Blogger